perjantai 25. lokakuuta 2013

Viikon kohokohdat

Viikko kului jälleen nopeasti uudessa koulussa tutustuen uusiin ihmisiin ja uusiin käytäntöihin. Pääsimme osallistumaan erilaisille oppitunneille, joilla opiskeltiin mm. terveytietoa, kukka-asettelua, viinitietoutta, drinkkien valmistamista ja myös keittiötunnit tulivat tutuksi. 

Tiistai-iltana koululla oli Leonardo Da Vinci- projekti ilta, jossa me pidimme pienen esityksen Suomesta, koulustamme ja suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Katsojia oli lähemmäs pari sataa, mutta pienestä jännityksestä huolimatta englanninkielinen esitelmämme sujui hyvin ja saimme kiitoksia siitä. 


Tässä meidän kolmen tekemä asetelma.


Baarikurssilla valmistimme jokainen drinkit pienen teoriaosuuden jälkeen. Boston shakerit ja muut drinkkien valmistusvälineet tulivat tutuiksi. 




Kävimme eilen tutustumassa Euroopan moderneinpaan matkailualan koulutuslaitokseen, joka avattiin vain kaksi viikkoa sitten. Koulun sisustus oli todella yleellinen, mm punainen kokolattiamatto sisätiloissa oli siisti.  Sisustuksesta oli kuulema tarkoituksella tehty "hotellimainen", jotta opiskelijat tuntisivat olevansa töissä koulussa. Koulun rehtori piti meille pienen opastetun kierroksen koulun tiloissa ja saimme myös lopuksi nauttia herkullisen aterian ravintolassa. 



Pääsimme myös eilen katsomaan yhden Kärntenin osavaltion parhaimman kokin pitämää esittelytilaisuutta, jossa saimme maistella hienoja annoksia uutuusruoista. Jotkin annokset olivat maultaan meille pieniä yllätyksiä, kuten kuvassa oleva liharuoka. Liha oli tietääksemme raakaa. Lihan maku tuli myös tutuksi "rahkassa", jota luulimme aluksi herkulliseksi mustikkarahkaksi. 

Nyt alamme viettää viimeistä kokonaista viikonloppuamme Klagenfurtissa :-)

-Iida, Mona ja Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti